Σελίδες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

α-ταξία


Πλήκτρα γράμματα πλήκτρα γράμματα – όλη μέρα η σκέψη μου επιβάλλει σε γράμματα να στοιχηθούν. Τα αποδομείς τα επαναφέρεις παίζεις με τις ιεραρχίες, τα συντρίβεις και γώ τα προσκυνώ. Ιερή διαδικασία καθολικής μεταβολής των αισθήσεων. Άγγιγμα σεβασμού στους ρυθμούς του “είναι”. Απαλά, χωρίς βιασύνη, μέχρι να θελήσει να μετουσιώσει τις απ άκρη σ άκρη εκρήξεις που ζητάν λύτρωση απ την ίδια πηγή. Το τίμημα της εύνοιας είναι να διαλέξω την έξη η τη μέθεξη. Θυσιάζω την εύνοια επιστρέφοντας κατάμουτρα τα δώρα. Έχω ανάγκη χειροναξίας. Τριγυρνώ μέσα στη φθορά του ύπνου και στην αφθαρσία του εκκρεμούς στην αέναη ιερή κίνηση που μπορεί να με καταστήσει θεότητα. Σε πλάνη οι λέξεις σε δοκιμή οι σιωπές. Παγιδευμένη σε γνώριμους τρόπους έκφρασης αρχέγονων επιθυμιών αναρωτιέμαι αν έχω την τόλμη να δοκιμάσω την πλάνη μυθικών διαδρομών. Χαρίζω και χαρίζομαι / ηττητής και ηττημένος; Το μεγαλείο και η ομορφιά του άκρατου ερωτικού εγωισμού μπορεί να υπάρχει μόνο σε ενεστώτα χρόνο και ενεργητική φωνή. Η ντροπαλή αναίδεια των δώρων ακροβατεί ανάμεσα σε λέξεις και σημεία στίξης. Δεν θα δώσω τροφή σε ανάρμοστες φαντασιώσεις. Θα γυαλίσω το πάτωμα με βαμβάκι για ντεμακιγιάζ και θα πλύνω τα πλακάκια του μπάνιου με οδοντόβουρτσα. 

5 σχόλια:

  1. χμμμ.... άνάγκη χειροναξίας....
    ότι πρέπει τώρα, λίγο μετά την πρώτη βροχή, που θα μυρίσει το χώμα, έτσι, ένα άγγιγμα, άδραξέ το στην παλάμη σου,κι άφησέ το να κυλήσει μετά ανάμεσα στα δάχτυλα και να συναντήσει το εναπομείναν σπέρμα της γης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμ... θα μπορούσε να έχει ΚΑΙ αυτή την ερμηνεία...

    Όσο για τη βροχή, κάνω εκκλήσεις στους θεούς που με ευνοούν να είναι καταιγίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The thieving magpie, διαβάζω και ξαναδιαβάζω το σχόλιό σου προσπαθώντας να καταλάβω τι ήταν αυτό που αναστάτωσε τη "λογική μου". Το Βρήκα! Το ΣΠΕΡΜΑ ΤΗΣ γης! Εκπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη αταξία σκέψεων που δεν μπορώ να συλλάβω, αλλά την επιβραβεύω θεωρώντας πως η τάξη αφορά μόνο τους νωθρούς :-)

    Τις καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ, αναρωτιέμαι αν τελικά ο χρόνος ήταν για καλό.

    Σ ευχαριστώ για τoν τρόπο που το διάβασες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή