Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Μέλλοντος


Αγαπητέ αναγνώστη (κλεμμένη ατάκα), αν νόμισες προς στιγμήν ότι εντρυφώ μόνο σε αναγνώσματα της εποχής μου (του προ προ ηγούμενου αιώνος δηλαδή), έπεσες έξω. ¨Έχω πηγές και στο μέλλον. Έτσι ανακάλυψα και αυτό που ακολουθεί. Η δεοντολογία προς τον δημοσιογράφο του μέλλοντος, δε μου επιτρέπει να αναφέρω τη μελλοντική πηγή μου. (η ομοιότητα που ίσως παρατήρησες με άρθρα του προ προ ηγούμενου αιώνος είναι παραπλανητικές)
Σήμερα λοιπόν, έχοντας συναίσθηση των ιστορικών στιγμών που ζούμε, δίνω στη δημοσιότητα, το γράμμα που θα αποστείλει η Ελλάς προς τους εταίρους της, σε ανύποπτη στιγμή στο (εγγύς;) μέλλον!.

Ιδού η επιστολή:

“Ειρωνία και οίκτος προς την φυλήν μας, διαφαίνονται εν τοις υφ υμών απαιτήσεις. Ησυχάσατε! Τούτο δεν είνε και τόσον αβρόν δι΄ ηγέτας, εκτός άν δι΄αυτού του μέσου ζητήτε... δεσπότην!
Η Ευρώπη υπεδούλωσε κατ αρχάς την Ελλάδαν διότι την είδεν υλικώς ασθενεστέραν αλλ΄έπειτα, ανεγνώρισεν την ιδικήν της ηθικήν αδυναμίαν και ετέθη η ιδία υπό τας αλύσσεις τας οποίας δι αυτήν εσφυρηλάτησε. 
Σείς, οι κατειρωνευόμενοι ημών, πιθανόν να επάθατε εκ των ιδιοτροπιών ημών, ή υποκρίνεσθε ότι επάθατε δια να γίνητε συμπαθέστεροι. Αυτά τα γνωρίζομεν... όπως ειξεύρομεν επίσης, οτι αι ιδιοτροπίαι μας είναι ο σκοπός της ζωής σας. 
Μας νομίζετε ως πλάσματα ανάξια σπουδαίας τινός σκέψεως ή προορισμού. Αστείοι! 
Ημείς σας επλάσαμεν τοιούτους και σας αφήσαμεν την υπεροχήν διότι θέλομεν να νικώμεν και υπηρετώμεθα ουχί από κατωτέρους ή ίσους αλλ΄από ανωτέρους.

Μεθ υπολήψεως
Η φυλή των Ελλήνων.

ΥΓ προς τον αναγνώστη. Ναι καλά κατάλαβες. Η προηγούμενη ανάρτηση ήταν για να σε εξοικειώσει με τη γλώσσα.  

4 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η μεταστροφούλα σας! Πλην όμως, αγαπητή οικοδέσποινα, δεν νομίζω ότι η φυλή των Ελλήνων θα καταφέρει ποτέ να στείλει τέτοια επιστολή.

    Καλό σας μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μη μου στερείτε τον τρόμο της ελπίδας αγαπητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε καλά. Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα σας συγχωρήσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή